هنبدا بسم الله
فول بالطماطم والفلفل الاخضر
المقادير:-
1 كوب فول مدمس
ملح - فلفل
ملعقتين سمن
فصين ثوم
ثمرتين طماطم
قرنين فلفل حامي
الطريقة:-
يقطع الثوم حلقات ويحمر في السمن حتى يصفر لونه ثم يضاف اليه الطماطم المقطع طعا صغيرة والفلفل الاخضر ويقلب قليلا
ويترك حتى يتسبك ثم يضاف الفول ويتبل بالملح والفلفل .
لعمل الفول بالبيض والطماطم
يستخدم نفس المقادير السابقه + 4 بيضات والطريقه نفسها بوضع الفول في طاسه وعمل فتحات بواسطة ملعقة ويوضع
بداخلها البيض ويتبل بالملح والفلفل .
تغطى الطاسه او الصينيه وتزج في فرن متوسط الحرارة لمدة 4/1 ساعه ثم يرفع الغطاء وتقدم .
عجه البيض بالبقدونس
المقادير:
-3 بيض مخفوق -4/1 كوب حليب
-1 ملعقة صغيرة زيت نباتي
-4/1 كوب دقيق
-1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
-2 كوب بقدونس مفروم
-2/1 كوب كزبرة مفرومة
-2/1 بصل أخضر مفروم
-1 فص ثوم مفروم
-2/1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
-4/1 ملعقة صغيرة شطة
-ملح وفلفل
-4/1 كوب زيت نباتي
الطريقة: - يُضاف الحليب والزيت والدقيق والبيكنج بودر إلى البيض المخفوق ويمزج الخليط جيداً.
- يُخلط البقدونس المفروم والكزبرة المفرومة والبصل الأخضر.
- يُقلَّب الثوم المفروم مع الكمون والملح والفلفل والشطة ويضاف إلى خليط البيض.
- يُمزج خليط البقدونس جيداً مع باقي المحتويات حتى يتجانس المزيج.
- يُسخن الزيت في مقلاة قطرها حوالي 22 سنتيمتر.
- يُضاف الخليط إلى الزيت بانتباه بحيث يتكون القرص ويكون متساوياً.
- تُوضع المقلاة في فرن حرارته 350 درجة فهرنهيت لمدة 20 دقيقة أو إلى أن ينضج.
-يمكن استخدام السبانخ أو السلق عوضا عن البقدونس والكزبرة كما يمكن إضافة نعناع مفروم طازج
فطائر الجبنه
علبه جبن [ يفضل فيتا ] او حسب رغبتك + 2 بيضه + 1\3 كوب دقيق + فانيليا + سكر نفصل صفار البيض عن البياض .. ونخلط الصفار مع 2 ملعقه صغيره سكر وملعقه صغيره فانيليا ثم نضيف الدقيق والجبنه بعد تفتيتها .. بياض البيض نخفقه لحاله حتى ينفش
ثم نضيفه ع العجينه .. ونبدا نصبه بالتاوه بعد دهنها بالزبده .
دقيقه ثم نقلبها ..
وقدمها مع العسل او المربى ..
لو عندك فراوله طبيعي او مجمد حطي لك
مقدار بياله مع 1\2ملعقه سكر ونص ملعقه خل .. ثم اهرسيهم وحطيهم على الوجه ..
او توت .
ومع كاس حليب بتكون وجبه مثاليه ..
الكريب
المقادير
بيضة
كوب لبن
كوب دقيق
لو انتى عايزة تحطى سكر حطى لوحلو او ملح لو حادق بس انا مش بحط لاسكر ولاملح لانه طعمه كدة مظبوط وحسب رغبتك
وتضريبهم فى الخلاط او بالمضرب اليدوى وتبقى العجينة سايلة
وبعد كده تحضرى طاسة تيفال وتحطى شوية
وتعملى بالكبشة وتحطى فى الطاسة دقيقتين وتقلبيها
وبعدين تشيلها
تابعونى