دمعه احساس* _ *
الاداره
عدد المساهمات : 798 تاريخ التسجيل : 04/06/2010 العمر : 30 الموقع : عين القمر
| موضوع: النجرسكو الأحد يوليو 18, 2010 8:44 pm | |
| <blockquote class="postcontent restore "> طريقة عمل النجرسكو المكونات ----- كيس مكرونه فرن أو مكرونه شرائط كيلو صدور فراخ مخليه و مسلوقه ومقطعه قطع صغيره و متشوحه في معلقة سمن 4 معالق كريمه لباني مشروم مسلوق و مقطع او علبة مشروم جين موتزريلا جبن رومي مبشور جبن بارميزان لوز محمر للتزويق
- مكونات البشاميل --------- 6 معلقه دقيق 6 كوب لبن 2 معلقه كريمه لباني 2 معلقه سمن بلدي طريقة البشاميل --------- - يسيح السمن و يقلب الدقيق مع التقليب المستمر الي ان يصفر لونه وننزعه من علي النار - ثم نضيف اللبن مع التقليب المستمر حتي لا يكلكع الي ان يتجانس كل المقدار سويا - نضيف الملح و الفلفل نرجعه علي النار و نضيف الكريمه اللباني مع التقليب المستمر الي ان نحصل علي السومك المطلوب --- طريقة اعداد الطاجن ----------- - نسلق المكرونه ثم تصفي من الماء و تشطف بالماء البارد - نحضر طاجن بيركس و نقوم بدهنه بمعلقة سمن - نقلب المكرونه بمعلقة سمن ثم نضعها بالطاجن - ثم نضع الباشميل ونصف مقدار الجبن الرومي والمتوتزريلا وجبن البارميزان و المشروم والفراخ ونقلب كل المقادير مع بعضها ثم نضع علي الوجه باقي الجبن وباقي الكريمه اللباني وندخلها الفرن الي ان يحمر وجهها تخرج و تذوق بالمشروم و اللوز المحمر وبالهنا والشفا </blockquote> | |
|